Anxiety in Children

Kids Beat Anxiety - The KibA project

Does your child suffer from a specific phobia, for example fear of dogs voor honden, hoogtes, injecties, onweer, het donker, spinnen of andere dieren? Dan is het KibA programma misschien wel iets voor hem of haar!


#### Nieuws Vanaf 1 maart is het KibA programma gestart. Meer informatie over dit programma kunt u lezen door op de banner te klikken of u kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 071-5276673 of mailen naar kiba@fsw.leidenuniv.nl. [Klik hier](/pdf/kiba flyer.pdf) om de kiba flyer te downloaden in het Nederlands
[klik hier](/pdf/kiba poster.pdf) om de kiba poster te downloaden in het Nederlands

[Click here](/pdf/kiba flyer.pdf) to download the kiba flyer in English
[Click here](/pdf/kiba poster engels.pdf) to download the kiba folder in English

PEERS-studie

Doet jouw school ook mee met de PEERS-studie?


Het doel van de PEERS-studie is om beter te begrijpen hoe kinderen zich voelen in de klas en hoe ze vriendjes maken. Zou de school van uw kind misschien mee willen doen aan dit leuke project, of bent u zelf leerkracht en zou u graag meer willen weten? Super fijn als u contact wilt opnemen met ons via peers@fsw.leidenuniv.nl of via 071-5276673. De PEERS-studie loopt van april tot en met juli van dit jaar. Kinderen mogen taakjes en vragenlijsten doen in de klas, dat kost in totaal ongeveer 1,5 uur per klas. Kinderen vinden het vaak super leuk om mee te doen en krijgen een speciale oorkonde voor deelname. Download [hier](/pdf/PEERS Informatiebrief voor scholen.pdf) de informatiebrief voor scholen.

Promotie Jeanine Baartmans

Op woensdag 3 februari verdedigde Jeanine Baartmans met succes haar proefschrift ‘Childhood social anxiety: What’s next? Exploring the role of cognitions, depression, parents, and peers'. Kijk [hier](https://www.youtube.com/watch?v=7ONrRQ7Z4uQ&t=1s) haar verdediging terug.
[Klik hier](https://www.nporadio1.nl/gezondheid/29353-kinderen-met-een-angststoornis-jan-10-denkt-vaak-aan-de-dood) om Jeanine haar radiointerview met radio 1 terug te luisteren. [click here](https://www.publicatie-online.nl/publicaties/jeanine-baartmans) to download her dissertation. The code is 147604.

Signalering, Preventie & Interventie bij Leerlingen met angst

Hoe kunnen we scholen helpen stress en angst in de klas te herkennen en te voorkomen en samen met scholen leerlingen snel de juiste ondersteuning bieden? Doe mee met het SPIL-programma!


#### Nieuws Vanaf 1 februari kunnen leraren en zorgmedewerkers terecht bij onze telefonische hulplijn 071 527 5464. [Lees meer...](https://kasleiden.nl/projects/spil) [Luister hier](https://open.spotify.com/episode/1woeQZApsmgxbpQtfEQPGZ?si=iIYTHGOHTlGYJw-TEfYx5w) de podcast van Radio LEF over het SPIL-programma.

Corona en angst bij kinderen

Wat is Corona? Is Corona gevaarlijk? Kinderen hebben in deze tijd ook vragen en zorgen rondom Corona. Vind hier filmpjes en betrouwbare informatie speciaal voor kinderen.

[Lees hier] meer over de bijeenkomst van de online denktank 'Weerbaar Leiden' op 26 januari georganiseerd door de gemeente Leiden.

Kenniscentrum Angst en Stress bij Jeugd

Het doel van het Kenniscentrum Angst en Stress bij Jeugd (KAS) is stress- en angstklachten bij kinderen zo vroeg mogelijk te herkennen en te verhelpen, door het verbinden van onderzoek, praktijk, zorg en onderwijs

[klik hier] om naar de website van het kenniscentrum te gaan.

3 tips voor kinderen

Wat is Corona? Is Corona gevaarlijk? Kinderen hebben in deze tijd ook vragen en zorgen rondom Corona. De natiomale wetenschapsagenda maakte in samenwerking met Anke een filmpje met 3 tips voor kinderen